vrijdag 1 februari 2008

KITT 2008 is een Ford Mustang


Knight Rider is back ! De populaire serie uit de jaren ’80 komt terug in de gedaante van een twee uur durende speelfilm. Op 17 februari zal de langverwachte film in de Amerikaanse zalen draaien. Om reclame te maken en het publiek te prikkelen, hebben de makers al enkele foto’s van de volledig vernieuwde KITT vrijgegeven.

Er bestaat natuurlijk geen Knight Rider zonder KITT (Knight Industries Two Thousand). De superauto, die meer wapens bezit dan het Amerikaanse leger en sneller rijdt dan dat een F-16 vliegt, komt terug in de gedaante van een Ford Mustang. Voor vele fans is dat een teleurstelling omdat de originele Pontiac Firebird voor hen onvervangbaar is. Uiteraard moeten de filmmakers meegaan met de trend om moderne wagens te gebruiken en vooral te promoten.

De nieuwe KITT komt in drie gedaantes op het witte doek. ten eerste als “Hero car”. Het gewone, dagelijkse vervoer van Mike Tracer (Justin Bruening), zoals de nieuwe Michael Knight heet. Dan is er ook nog de “KITT Attack.” Een auto die gemaakt is om aan te vallen en te verdedigen. Hij kan de lucht in en heeft gadgets in de carrosserie om vijanden af te schudden. Als laatste is er “KITT Remote.” Die kan zelfstandig rijden en heeft dus geen bestuurder nodig. Iets wat de originele KITT ook al kon.

De grote vraag is natuurlijk als de film een succes gaat worden. David Hasselhoff, de ster van de originele serie, zal waarschijnlijk ook een kleine rol spelen in de nieuwe prent. Iets wat de fans wel kan bekoren!


Hier nog een filmpje over de voorstelling van de nieuwe wagen



Bronnen



Geen opmerkingen: